Emmanuël Pleijers

Dirigent van het Koninklijk Mannenkoor "Cecilia 1837" Vaals, sinds 2005.

Emmanuël PleijersEmmanuël Pleijers studeerde kerkmuziek, koor- en orkestdirectie aan de Conservatoria van Luik en Maastricht.
Hij verzorgde diverse koorinstuderingen voor het LSO, het Groot Omroepkoor en het Maastrichts Conservatorium, waaronder Trois Nocturnes van Debussy en Barbe Bleu van Offenbach.

Hij verzorgde bij het Groot Omroepkoor o.a. de koorinstudering van Mozarts Requiem voor Jaap van Zweden, Haydns Schöpfung voor Frans Brüggen en het Requiem van Fauré voor Shlomo Mintz.

Aan de Opéra Royal de Wallonie assisteerde hij Patrik Baton bijLa Traviata en Don Pasquale.

Hij was koordirigent bij de volgende producties van Opera Zuid: L'amour des trois oranges, Don Giovanni, Cavalleria Rusticana & Pagliacci, Madama Butterfly, Die Entführung, Cosi fan Tutte, Carmen, en Macbeth waarbij hij tevens assistentdirigent van Jun'Ichi Hirokami was.

Bij Opéra Comique Maastricht dirigeerde hij Les Saltimbanques van Louis Ganne en Les Cloches des Corneville van Robert Planqette.

In het kader van het Mozart festival 2000 in Heerlen dirigeerde hij een operaconcert en het oratorium Samson van G.F. Händel.

In het kader van het Euriade festival 2001 dirigeerde hij in Eupen La tragédie de Carmen van Marius Constant.

Hij doceerde koordirectie aan de muziekschool te Beek en bij de SNK te Utrecht. Als bestuurslid van de Diocesane Nederlandse St. Gregorius vereniging berhartigde hij de belangen van de kerkmuziek.

Naast dat Emmanuël Pleijers dirigent is van het Koninklijk Mannenkoor Cecilia 1837 Vaals, dirigeert hij tevens de Heerlense Oratoriumvereniging en het Koninklijk St. Caeciliakoor uit Heer-Maastricht.


Voor meer informatie zie: www.emmanuelpleijers.com