Lintje voor Jozef Hermans

Jozef Hermans Lintje 2Tenor(solist) en koorlid Jozef Hermans ontving vandaag, 26 april, uit handen van burgemeester Reg van Loo de Koninklijke onderscheiding 'Lid in de Orde van Oranje-Nassau'. Een onderscheiding voor zijn vele verdiensten voor verenigingen, kerk en samenleving. Jozef is lid van KMK Cecilia 1837 Vaals, alsook van Mannenkoor CCK'74 Lemiers.

Jozef werd tijdens een ingelaste muziekcommissievergadering verrast door burgemeester Van Loo. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn langdurige verbondenheid aan het Mannenkoor CCK ’74 Esch-Lemiers.

In 1969 begon hij als vicevoorzitter van het Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia Lemiers die in 1974 fuseerde met het Mannenkoor St. Camillus. Hij was medeoprichter en vicevoorzitter van Stichting Evenementen CCK ’74 Esch-Lemiers, lid van de Schola Cantorum, lid muziekcommissie en muzikaal adviseur van het Mannenkoor en lid, tweede en eerste dirigent van het Schola da Requiem. De heer Hermans is tevens vrijwilliger in Zorgcentrum Langedael te Vaals.

Internationaal is Jozef Hermans als gevierd operazanger bekend.

Jozef Hermans - Lintje 1

bron: Gemeente Vaals